انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند. احساس تعلق به گروهی که برایمان با ارزش است برای سلامت روان ما اهمیت بسیاری دارد. جدایی از انسانهای دیگر و تنها ماندن بیش از حد، معمولا با تجربه ای تلخ و نامطلوب همراه است. از سوی دیگر حس خوشبختی و خودآگاهی را می توان با تعلق به گروهی خاص یا شناخت گروههایی خاص در خود افزایش داد. احساس بیشتر خانواده ها نسبت به حس تعلق و نیاز به امنیت از زندگی خانوادگی سرچشمه میگیرد. وقتی عضوی از خانواده ای هستیم یعنی جزو گروهی هستیم که اعضای آن نیازهای احساسی اولیه خود را ارضا میکنند.
این حس تعلق به انواع گروه ها, اثراتی بسیار نیرومند و عمده بر عزت نفس افراد دارد. خانواده، مدرسه، گروه های مذهبی، ورزشی و فرهنگی همه و همه عامل بالقوه ای برای رشد بچه ها بوده واحساس هویت، ارزشمندی و هدفدار بودن در آنها ایجاد میکند. وقایعی که در خانواده اتفاق میافتد، تاثیری بسیار قابل توجه بر پایه و اساس عزت نفس بچه ها دارد. ولی عضویت در گروه های دیگر باعث رشد جنبه های دیگری مانند نگرش به خود در آنان میشود.
تعلق داشتن بیش از هر عامل دیگر باعث ایجاد حس آرامش میشود. باند اوباش(گروه های قانون شکن و یاغی) برای بعضی از پسران جوان که دوران کودکی خود را در محرومیت سپری کرده اند اولین تجربه آرامش بخش تعلق به یک گروه است. گروهی که اعضای آن او را دوست دارند، برایش ارزش قائل هستند و از او تقدیر میکنند. بنابر این عدم وجود خانواده منسجم در وهله اول و گروه های مناسب دیگر مانند گروه های فرهنگی ، ورزشی و گروه های مذهبی در وهله بعد میتوانند باعث پیوستن جوانان به این گروه ها شود.
برگرفته از کتاب کلیدهای پرورش اعتماد به نفس درکودکان و نوجوانان تالیف گلن استنهاوس
مقالات پر بازدید سایت: