بعد از این که در فردی تشخیص یک اختلال روانپزشکی داده شد سوالات زیادی که معمولا همراه با نوعی ترس و اضطراب میباشد ذهن او را مشغول میکند.
اینکه اصلا چرا من باید داروی روانپزشکی بخورم؟
آیا بعد از شروع درمان بلافاصله خوب میشوم؟
آیا نمیتوانم با اراده خودم و با کمک خودم خوب شوم؟
آیا داروهای اعصاب اعتیاد آور هستند و معتاد میشوم؟
آیا تا آخر عمرم باید دارو مصرف کنم؟
این داروها چه عوارضی بر بدن من خواهند گذاشت؟
وگاهی بعضی افکار عجیب مثل اینکه آیا با خوردن این داروها من دیوانه خواهم شد؟
این سوالات همراه با توصیه های نادرست ولی از سر دلسوزی برخی از دوستان و اطرافیان مبنی بر ترک داروها منجر به ایجاد نوعی مقاومت در مصرف دارو یعنی قطع یا عدم مصرف صحیح آن شده و در رسیدن به بهبودی مانع ایجاد میکند.
بنابر این لازم اس اطلاعات صحیحی از نوع درمان و روند بهبودی و شروع و قطع دارو ها به بیمار و اطرافیان ایشان داده شود.
در این مقاله توضیحاتی در ارتبا ط با سوالات فوق خواهم داد.
داروها در درمان اختلالات روانپزشکی نقش مهمی دارند.درمان های غیر دارویی از جمله رواندرمانیو درمان های تحریک مغزی در درمان این اختلالات نیز به کار میروند.
مجموعه ای از مجربترین روانشناس در کرج در کلینیک دکتر اسلامی
انتخاب نوع درمان اعم از درمان دارویی رواندرمانی و سایر درمان ها بر اساس نیاز های فرد و وضعیت طبی و بر اساس تصمیم روانپزشک میباشد .بنابر این روانپزشک با توجه به شرایط بیمار ممکن است دارو تجویز کند.در صورتی که بعد از شروع دارو درمان موفقیت آمیز بود بعد از طی دوره درمان نگهدارنده داروها میتواند قطع شود.ولی در مورد تعدادی از بیماریها مانند اسکیزوفرنی و یا اختلال دوقطبی در صورت قطع داروها ممکن است بیماری عود کند که در این موارد با توجه به شدت و ماهیت بیماری احتمال اینکه درمان طولانی تری در نظر گرفته شود وجود دارد.
شخص بیمار بعد از شروع داروها ممکن است از اینکه به سرعت حالش بهتر نمیشود احساس نا امیدی کند.در این ارتباط باید به این موارد توجه شود
1.داروهای به کار رفته در درمان اختلالات روانپزشکی ممکن است سریع الاثر باشد و یا برای شروع اثرشان مدت زمان چند هفته ای و یا حتی چند ماه نیاز باشد.
2.ممکن است برخی از علایم زودتر از بقیه بهبود یابند به عبارت دیگر شروع و سرعت بهبودی نشانه ها متفاوت است.برای مثال در اختلال افسردگی بعد از شروع داروهاخواب و اشتها زودتر از خلق افسرده به وضعیت طبیعی برمیگردند.
3.تجویز و اداره داروهای روانپزشکی فرایند پیچیده ای دارد.هیچ دونفری پاسخ دقیقا مشابهی به یک دارو نمیدهند و بعضی از داروها که اثر بسیار خوبی روی یک فرد داشته است ممکن است روی فرد دیگر تاثیری نداشته باشد.بنابراین ممکن است برای این که داروی مناسب بیمار مشخص شود مدتی زمان لازم باشد.
کلینیک روانشناسی دکتر اسلامی قویترین مرکز مشاوره روانشناسی در کرج